Slaktanmälan

Slaktanmälan

Slaktanmälan utgör grunden för all planering av slakt och transporter. Därför är det viktigt att slaktanmälan görs så exakt som möjligt. Antalet levererade djur ska alltid stämma med antalet anmälda. Det är viktigt att alltid anmäla eventuella korrigeringar av sin anmälan, eftersom KLS annars har svårt att planera.

Slaktanmälan för grisleverantörer

Vid anmälan via e-post ska följande blankett för djurägarförsäkran bifogas:

Slaktanmälan gris

Slaktanmälan för nötleverantörer

Följande blankett kan med fördel bifogas intransportsedeln vid leverans av nötkreatur:

Blankett för djuridentitet

Slaktanmälan för lammleverantörer

Följande blankett kan med fördel bifogas intransportsedeln vid leverans av lamm och får:

Blankett för djuridentitet

Telefonanmälan

Anmälan av nöt och lamm kan även göras via telefon på telefonnummer 020-76 80 80. Telefonen är bemannad kl 07.30-15.30 på vardagar, men anmälan kan också göras på telefonsvarare dygnet runt.

Slaktanmälan KRAV/EU-ekologiskt/naturbeteskött

För samtliga djurslag ska följande blankett medfölja varje leverans av djur certifierade enligt KRAV/EU-ekologiskt respektive naturbeteskött:

Leveransintyg för KRAV, EU-ekologiskt och naturbeteskött

Akutanmälan nötkreatur

Nötkreatur som av någon anledning behöver hämtas skyndsamt ska anmälas till ansvarig inköpare. Därefter kommer hämtning att ske så snart som möjligt. Vi tar inte emot djur för nödslakt och djuret måste alltid uppfylla kraven för att transporteras.

Kadaverhämtning

Svensk Lantbrukstjänst hämtar kadaver över hela landet. På deras hemsida hittar du kontaktinformation.