Grillserien 3 Smaksättarna

Förhöj grillupplevelsen - satsa på smaksättare och träffsäkra tillbehör

Dags att grilla ännu godare! Förutom att satsa på svenskt kött bör du tänka till kring olika smaksättningar och tillbehör - ett säkert sätt att göra grillningen godare. Vi har berättat om köttet, vi har delat med oss av tekniken och nu i sista delen av KLS artikelserie om grillning är det dags för smaksättarna!

28 april 2023

Glaze gör grillat godare och att glazea är enkelt! Det går helt enkelt ut på att pensla glaze, som är en viss typ av sås, på köttet under tillagningen. En smakrik barbecuesås kan passa perfekt som glaze och ge köttet en djupare, kryddigare smak. 

Rub - en rolig smaksättare! Rub är en slags grövre blandning av kryddor, örter och lite socker som masseras in i köttet innan grillningen. En rub kan vara torr eller våt. Sockret ger vid grillningen en krispigare och smakrikare utsida på köttet.  

Glaze gör grillat godare

Marinera mera! Marinader kan både göra köttet mörare och ge smak. Lägg både kött och marinad i en plastpåse om du behöver marinera mycket kött på en och samma gång.  

Olja ger verkligen grillsmak! Grillolja finns både i mer neutrala smaksättningar och i kryddstarka. Ett tips är att kombinera en rub och en olja - ett enkelt sätt att förhöja smaken ytterligare.   

Såser, såser, såser! Chili, vitlök, fetaost, örter, mango, dragon, soja, tomat, brynt smör, majonäs, sriracha, sälta, sötma…såser som smaksättare är oslagbart. Vi är många som har våra favoriter till just grillat. Komplettera grillningen med både kalla och varma såser, och smaka er fram till nya favoriter! 

Köttet, tekniken och verktygen  

Det är klart att råvaran och köttet är grunden för en god grillkväll men går det ens att kalla sig grillfantast utan att äga en rejäl grillkorg eller grillhalster? KLS reder ut några av alla begrepp och prylar som hör ihop med grillning.

Vi önskar er en trevlig grillupplevelse i sommar!