KLS investerar i Dalsjofors

KLS investerar 152 miljoner i anläggningen i Dalsjöfors

I slutet av oktober tas första spadtaget för att bygga ut KLS anläggning i Dalsjöfors. Den planerade om- och tillbyggnationen omfattar cirka 3 000 kvadratmeter och ska optimera kapacitet och leveranssäkerhet, samtidigt som arbetsmiljö och brandskydd förbättras.

7 oktober 2024

På anläggningen i Dalsjöfors bedriver KLS slakt, styckning samt beredning, förädling och paketering av kött. Nu investerar bolaget 152 miljoner SEK i sin anläggning, vilket ska öka kapaciteten med 30 %.

Investering för framtiden

– Det här är en investering för att framtidssäkra vår produktion i Dalsjöfors. Vi gör denna investering för att trygga svensk primärproduktion i området och stärka konkurrenskraften för svensk animalieproduktion som helhet, säger Viktor Tornberg, vd på KLS.

Utbyggnaden sker för att kunna öka beredning, expedition och personalytor samt ge möjlighet för automation. Samtidigt kommer flödet, och därmed arbetsmiljön, i produktionen att förbättras.

Även de befintliga lokalerna ska rustas upp och brandsäkerheten kommer att förbättras, med fler separata brandceller och brandsäkrad fasad. Projektet möjliggör även utökning av lagerutrymmen och medarbetarna kommer att få helt nya personalutrymmen.

En del av svensk livsmedelsförsörjning

– Tack vare denna satsning kommer vi stärka effektiviteten i Dalsjöfors ytterligare. Det är en del av vårt långsiktiga arbete för att förstärka vår position som marknadsledande leverantör av produkter med svenskt kött.  Vi är stolta över vår investering, såväl för orten och som en del av den svenska livsmedelsförsörjningen, säger Viktor Tornberg.

Byggstart är planerad till slutet av oktober 2024 och projektet beräknas vara färdigställt våren 2026. RO-gruppen kommer att stå för totalentreprenaden.

 

Kontakt

Anna Linde
Kommunikatör
anli@kls.se
0761 – 01 15 83