Människorna bakom produkterna

Människorna bakom produkterna

Korvar, hamburgare, färser, grilldetaljer och välmarmorerat nötkött är några exempel på vad som produceras på KLS Ugglarps anläggningar runt om i landet. Variationen är oändlig. Dagligen transporteras flera ton svenska köttprodukter ut till butiker, industrier, skolor och restauranger i vårt avlånga land. Men vilka är egentligen människorna bakom produkterna?

22 maj 2018

KLS Ugglarps har totalt cirka 1500 medarbetare. Arbetsstyrkan består av ungefär 40 olika nationaliteter, vilket innebär att diversiteten och mångfalden är stor. Enligt Jonas Tunestål, som är vd på KLS Ugglarps, är detta något som berikar företaget enormt:

- I sju år har vi arbetat med lärlingsutbildningar på våra olika anläggningar, i nära samarbete med kommunerna och arbetsförmedlingarna där fabrikerna är placerade. Det har resulterat i många bra rekryteringar. Då vi har låga inträdesbarriärer har vi kunnat erbjuda människor med olika förutsättningar och bakgrund möjlighet till utbildning och arbete.