Tradition, hantverk och kvalitet symboliserar KLS Ugglarps satsning på charkuterier

Tradition, hantverk och kvalitet - stor satsning på charkuterier

Det har skett mycket på KLS Ugglarps under den senaste tiden. Företaget har blivit ägare till Charkprodukter i Billesholm som producerar diverse charkuterier, och förra hösten tog företaget även över Tulips charkfabrik i Malmö.

14 december 2017

Enligt KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål var anledningen till uppköpet av Charkprodukter i Billesholm följande:

- Vi har haft ett mångårigt samarbete med Charkprodukter och de har länge varit en trogen råvarukund till oss. Det är dessutom ett välskött bolag som med Daniel Björnson, som är vd för Charkprodukter, i spetsen har många duktiga och passionerade medarbetare, vilket är en stor tillgång för oss på KLS Ugglarps.

Vidare berättar Jonas att ett viktigt led i den övergripande företagsstrategin är att utveckla företagets förädlade sortiment och öka fokus på charkuterier.

- I Sverige har vi gott om råvara och den vill vi givetvis se till att ta tillvara på. Därför arbetar vi intensivt med att öka förädlingsgraden på våra produkter. Vi utvecklar ständigt nya koncept i nära samarbete med våra kunder och leverantörer, säger Jonas.

Vidare berättar han att övertagandet av fabriken i Malmö också var en del i företagets koncerngemensamma strategi. Han förklarar att KLS Ugglarps har som ambition att vi alla tillsammans i värdekedjan ska utveckla marknaden för svenskt kött, och att vi nu går en mycket spännande framtid till mötes. Fabriken i Malmö kommer att bli en del av Charkprodukter, vilket innebär att vi kan ta tillvara på goda synergier mellan fabrikerna. I samband med det ökade samarbetet kommer vi kunna erbjuda våra kunder och konsumenter ett bredare sortiment av svenskt kött, berättar Jonas vidare.