På sätt och vis börjar all matglädje med lantbruket och det svenska landskapets rikedom. Som matföretag med anor i den svenska bondekooperationen har vi varit en del av den svenska livsmedelsproduktionen i mer än 100 år. Vi jobbar uteslutande med högkvalitativa råvaror med svenskt ursprung. Ett säkert sätt att säkra just gröna kohagar och en variationsrik natur i Sverige är att alltid välja svenskt kött. Ängar och betesmarker där djur som kor och får vistas och betar får på naturligt sätt en biologisk mångfald. Vi på KLS arbetar för att tillsammans med våra leverantörer skapa samarbeten som både är långsiktiga och hållbara - allt för att säkra tillgången till svenskt kött och biologisk mångfald i vårt vackra svenska landskap. Ett exempel på detta är initiativet Robust-Kalv där vi arbetar med att ytterligare stärka kalvhälsan och samtidigt bidra till fler betande djur.
Med hopp om svenskt kött på alla grillar till midsommar önskar vi en riktigt härlig matsommar!
Gillar du att grilla?
Du har väl inte missat vår grillserie där vi ger goda råd och tips för att glänsa vid grillen. Ta gärna en titt på dessa tips innan du startar upp grillen på midsommar:
Grilla rätt och grilla svenskt!
Mer om helhetsbilden och skillnaden på kött och kött hittar du som alltid hos Svenskt kött där du också hittar 6 tydliga anledningar att äta svenskt kött